Kisalföldön...

 

 

Castle Hill Nemzetközi Nyelviskola

A CHILC tanfolyamai a világ minden részéről érkező nyelvtanulóknak nyújtanak magas színvonalú oktatást. A szervezett kirándulások, a kulturális események és a nyelvi környezet még jobban elmélyítik, biztosabbá teszik a megszerzett tudást.

Az iskola tanfolyamain melyeknek egy 1842-ben épült  ad helyet az Anglia szívében lévő Stamfordban - 10-12 fős csoportokban folyik a képzés, de lehetőség van egyéni oktatásra is.

A CHILC kilenc teljesen felszerelt osztályteremből áll. Ezen kívül rendelkezik számítógépes teremmel, amely a diákoknak ingyenes Internet-használatot biztosít.

A tanulni vágyók többféle kurzus közül is választhatnak: a minden szinten induló általános nyelvi tanfolyamoktól kezdve az egyénre szabott üzleti kurzusokon át, a nagyon népszerű nyári táborokig. Illetve lehetőség van 1 éves egyetemi előkészítő tanfolyamra is. Sikeres vizsga esetén a diákok a Northampton Egyetemen tanulhat tovább. Nemcsak az órákon, hanem azokon kívül is kamatoztathatják angol nyelvtudásukat, hiszen a világ minden tájáról, különböző kultúrákból érkező hallgatók ezen a nyelven tudnak kommunikálni egymással. A hatékonyság érdekében a hallgatók általában családoknál laknak, azonban van lehetőség panzióban vagy szállodákban való elszállásolásra.

És miért pont a Castle Hill a legjobb választás? Mert:

Minden kurzus személyre vagy csoportra szabott,

Különböző szolgáltatásokkal segítik a diákokat (szállás, utazás, stb.),

Ezen a nyelven tudnak Kommunikálni egymással.  általában családoknál laknak, azonban van lehetőség panzióban vagy szállodákban való elszállásolásra.

És miért pont a Castle Hill a legjobb választás? Mert:

Minden kurzus személyre vagy csoportra szabott,

Különböző szolgáltatásokkal segítik a diákokat (szállás, utazás, stb.),

a nyelvtanulást szórakozással kombinálja,

sokféle sportolási, színházi és más programot biztosít a kikapcsolódásra, sokszínű kultúrák megismerésére ad lehetőséget,

kiemelkedő tudású és nagy tapasztalattal rendelkező tanárok várják a tanulni vágyókat.

További információk:

Az IHH Nyelviskolában ill. Paul Rogerson-nál a 96/512-010, vagy a 30/3007-307-es telefonon www .chilc.co.uk

AU-PAIR KÖZVETÍTÉS

Egy Brighton-i au-pair ügynökséggel való kapcsolatunk segítségével au-pair közvetítésre is lehetőségünk nyílik Anglia vagy Németország területére.

A au-pair szabályzat értelmében kötelező a heti 25 óra könnyű fizikai munkával egybekötött gyermekvigyázás. A szigorú szabályokat, - melyek biztosítják az au-pairre bízott gyermek testi-lelki épségét, - a jelentkezőknek maradéktalanul be kell tartaniuk.

A heti két szabad nap a családdal való egyezkedés függvényében alakul.

Az au-pair munkára jelentkezőnek legalább 17 évesnek maximum 27 évesnek kell lennie és szükséges az adott ország nyelvének társalgási szintű ismerete. Természetesen előnyt jelent bármifajta gyermekmegőrzéssel kapcsolatom tapasztalat, illetve az ez irányú végzettség.

A gyakorlat azt bizonyítja, hogy előnyben részesítik a hosszabb távra (1 év) gondolkodó au-paireket, de nem ritka a nyári, vagy néhány hónapos külföldi tartózkodás sem. Ugyancsak

Gyakoribbak a lányjelentkezők, de nem kis számmal közvetítettünk már fiúkat is ugyanilyen munkára. Legújabban már párokat is kérnek hasonló feladatokra.

A legmegfelelőbb család megtalálása érdekében részletes jelentkezési lapot kell kitölteni mind a családnak, mind a leendő au-pairnek. Ehhez még csatolni kell egy részletes bemutatkozó levelet, amely tartalmazza az igényeket, elvárásokat. Szintén mellékelni kell referenciákat, önéletrajzot, orvosi igazolást, fényképeket. Még a kiutazás előtt kötelezően beszélni kell a családdal telefonon.          Mindez,               a             látszatra              bonyolult

előkészület biztosítja, hogy sem a jelentkező, sem a család részéről nem csalódással zárul a próbálkozás.

A kiutazó au-pairnek a család biztosítja a teljes ellátást, szállást, illetve a heti £ 50-60 fizetséget.

Ugyancsak lehetőséget kell adni az au-pairnek heti 1-2 alkalommal nyelvoktatáson való részvételre.

Au-pairként nemcsak egy nagyszerű nyelvtanulási alkalom valósul meg, de kitágul a világ megismerésének lehetősége is.